Иван ГешевГлавният прокурор Иван Гешев е бил в отпуск по

...
Иван ГешевГлавният прокурор Иван Гешев е бил в отпуск по
Коментари Харесай

Гешев бил в отпуск, когато присъствал на молитвената закуска в САЩ

Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев е бил в отпуск по времето на визитата си в Съединени американски щати, където взе участие в Националната молитвена закуска. От прокуратурата декларират, че пътуването на обвинител №1 не е било за сметка на институцията. Не е ясно обаче дали е имало командировани чиновници и кой в последна сметка е платил за пътуването зад океана.

„ Посоченото пътешестване не е финансирано със средства от бюджета на Прокуратурата на Република България. Такива не са разходвани и в каквато и да било връзка с осъщественото пътешестване “, написа в отговора на институцията до Mediapool.bg.

Гешев е бил в отпуска от 31 януари до 7 февруари в това число.

По време на визитата му в Съединени американски щати държавното обвиняване популяризира фотоси от присъединяване на основния прокурор на конференцията, на която е обсъждана съветската експанзия в Украйна, на която от пост на полски политик в „ Туитър “ се разбра, че е бил и заместник-председателят на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

За визитата на Гешев, оповестена като негово присъединяване в „ 71-ата годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент “, беше обявено публично и в уеб страницата на прокуратурата на 30 януари. „ В рамките на визитата на основния прокурор в Съединени американски щати са планувани поредност от срещи, както и присъединяване в интернационалните конгреси “, гласеше известието. От уредника на събитието отхвърлиха да са отправяли покана към българския основен прокурор.

От посолството на Съединени американски щати в София обявиха, че нямат нищо общо с организацията на пътуването.

Накрая се оказа, че основният прокурор получил покана от конгресмена Пийт Сешънс. Именно с него бе една от срещите му, както и с Робърт Адерхолт, член на Камарата на представителите. Прокурорскияг пресцентър заяви и за срещи с тогавашния сръбски външен министър Вук Драшкович и Ахмет Шала, някогашен финансов и стопански министър на Косово.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР