Иван Гешев обяви пред Пленума на ВСС, че при ясна

...
Иван Гешев обяви пред Пленума на ВСС, че при ясна
Коментари Харесай

Иван Гешев при дебата на ВСС: Не съм нарушил законите и Конституцията, ще го докажа

Иван Гешев разгласи пред Пленума на Висш съдебен съвет, че при ясна процедура ще изложи мненито си по посоченото в сигнала на Борислав Сарафов против него. 

„ Мога да кажа, че аз съм основен прокурор и не съм нарушил законите и Конституцията. Ще го потвърдя в съответните процедури “, съобщи Гешев в отговор на въпрос на члена на Висш съдебен съвет Атанаска Дишева за това дали той в действителност има записи с над 150 политици, магистрати и членове на Висш съдебен съвет.

Гешев прикани да стане ясно в каква процедура се намира сега. Като уточни, че е подготвен да даде данни, само че „ от това ще има огромен позор за част от членовете на Висш съдебен съвет “. Според него това ще подейства „ очистващо “ от политическото въздействие в правосъдната власт, само че „ е твърдо решен да го направя в името на българските жители и децата ни “, като добави, че „ това ще усили независимостта на българските магистрати “.

„ Не се тормозя от това, което ще кажа на съответните способени органи “, съобщи Иван Гешев. Той добави, че има инспекция, която се прави от прокурор в Софийска градска прокуратура по сигнал на Борислав Сарафов. Той съобщи, че по тази инспекция чака да бъда свикан и да даде съответните сведения и данни. Главният прокурор добави,че в понеделник от 10 часа е свикан за снемане на пояснения и по друга инспекция.

„ Дължим отговори на българското общество, не да се крием. Аз персонално нищо не укривам “, съобщи Гешев пред Висш съдебен съвет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР