Иван Гешев държи контрола върху делата за чекмеджетата и Барселонагейт

...
Иван Гешев държи контрола върху делата за чекмеджетата и Барселонагейт
Коментари Харесай

Сарафов: Барселонагейт зависи от взаимоотношенията на Гешев и Борисов

Иван Гешев държи контрола върху делата за чекмеджетата и " Барселонагейт " и когато връзките му с Бойко Борисов се изопнат, основният прокурор задава ритъма на следствие.

Това коментира зам.-главният прокурор и директор на Националното разследване Борислав Сарафов пред Нова телевизия.

" Иван Гешев въздейства директно на вътрешното разбиране на наблюдаващите прокурори по значимите каузи. Тези каузи, които сега се засилват, се съгласуват персонално с него. Нали не смятате, че наблюдаващите прокурори по лична воля внезапно са решили да се засилват и да форсират интензивно следствието? "

Гешев употребява прокуратурата в интерес на личния си интерес, което е " тежко извращение ", посочи Сарафов и добави, че това е неприемливо и може би касае корист с права.
 Гешев публично изиска имунитета на Бойко Борисов
Гешев публично изиска имунитета на Бойко Борисов

Искането е импортирано в Народното събрание

Той акцентира, че връзките му с основния прокурор са се влошили поради разминаване - Сарафов очаквал обикновено работно и професионално равнище, до момента в който Гешев очаквал угодливост и сляпо послушание.

" Когато намерено на конференция той ме атакува, аз по някакъв метод. Очевидно има отрицателно отношение към мен, което тогава извади на показ. "

Според Сарафов взаимоотношенията сред Гешев и политическата класа са се обтегнали, когато станало ясно, че ще има механизъм за надзор и следствие на основния прокурор.
 Сарафов приказва за танц с каузи на трупчета за политически шантаж
Сарафов приказва за танц с каузи на трупчета за политически шантаж

Той не желае да е основен прокурор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР