Иван Гешев да бъде изваден от списъка за охрана по

...
Иван Гешев да бъде изваден от списъка за охрана по
Коментари Харесай

Ива Митева: Ще предложим в законопроект Иван Гешев да не бъде охраняван

Иван Гешев да бъде изваден от листата за защита по Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за отбрана на лицата, застрашени по отношение на наказателно произвеждане - това предлага Ива Митева, ръководител на Народното събрание. Предложението ще е част от нов законопроект за смяна в Закона на НСО.

„ Кръгът от лицата би трябвало да се редуцира. Тримата огромни би трябвало да са под защита. За всички останали – профилираният превоз на НСО би трябвало да се употребява и от членовете на Конституционния съд “, сподели Ива Митева.

В момента основният прокурор Иван Гешев употребява опция за защита по три закона – Закона за Министерство на вътрешните работи, Закона за отбрана на лицата и Закона на НСО.

„ Предлагам да отпадне опцията за закона за Министерство на вътрешните работи и за отбрана на лицата и да остане единствено използването на профилиран превоз “, посочи Митева.

Тя разяснява, че при положение на застрашеност с стимулирано решение на комисията може да се сложи персонална защита.

Според нея останалите категории също би трябвало да бъдат редуцирани – зам.-председателите на Народно събрание, членовете на Министерски съвет, както и кметът на София би трябвало да бъдат извадени от листата за лица със профилиран превоз.

„ НСО не е транспортна компания и би трябвало возенето на администрацията да става по съответния ред “, разяснява Митева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР