Иван Димов донесе втори медал за България от европейското първенство

...
Иван Димов донесе втори медал за България от европейското първенство
Коментари Харесай

`Иван Димов спечели бронз на европейското по вдигане на тежести

Иван Димов донесе втори орден за България от европейското състезание по повдигане на тежести в Ереван, откакто взе бронз в категория до 61 кг.

Димов, който предходната година в Тирана взе златото, приключено с дуел от 277 кг, откакто в обособените придвижвания реализира 127 кг в изхвърлянето и 150 в изтласкването. Българинът печели и бронзов орден в изхвърлянето. Той взе участие на шампионата, макар че дълго време се възстановяваше от контузия на коленото.

Вторият национал Габриел Маринов също се отличава, откакто се подреди трети в изтласкването със 154 кг. Той обаче остава финален в общото нареждане, откакто направи три несполучливи опита на 118 кг в изхвърлянето.

Европейският първенец на стана грузинецът Шота Мишвелидзе, който направи дуел от 298 кг, откакто записа 136 кг в изхвърлянето и 162 кг в изтласкването. Италианецът Серджо Масида взе среброто със 292 кг (130 и 162).

По-рано през днешния ден в категория до 55 кг Ангел Русев завоюва европейската купа с 250 кг дуел и взе златото в изтласкването със 141 кг.

Утре други трима българи ще се борят за другия – при дамите Галя Шатова (59 кг) и при мъжете Валентин Генчев, европейски първенец от последната година, и Диан Пампорджиев (67 кг).
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР