Иван Димов донесе втори медал за България от Европейското първенство

...
Иван Димов донесе втори медал за България от Европейското първенство
Коментари Харесай

Иван Димов донесе втори медал за България от Европейското първенство по щанги

Иван Димов донесе втори орден за България от Европейското състезание по повдигане на тежести в Ереван, откакто взе бронз в категория до 61 кг.

Димов, който предходната година в Тирана взе златото, приключи с дуел от 277 кг, откакто в обособените придвижвания реализира 127 кг в изхвърлянето и 150 в изтласкването. Българинът завоюва и бронзов орден в изхвърлянето. Той взе участие на шампионата, макар че дълго време се възстановяваше от контузия на коляното.

Вторият национал Габриел Маринов също взе отличие, откакто се подреди трети в изтласкването със 154 кг. Той обаче остана финален в общото нареждане, откакто направи три несполучливи опита на 118 кг в изхвърлянето.

Европейски първенец стана грузинецът Шота Мишвелидзе, който направи дуел от 298 кг, откакто записа 136 кг в изхвърлянето и 162 кг в изтласкването. Италианецът Серджо Масида взе среброто със 292 кг (130 и 162).

По-рано през днешния ден в категория до 55 кг Ангел Русев завоюва европейската купа с 250 кг дуел и взе златото в изтласкването със 141 кг.

Утре други трима българи ще се борят за оценките - при дамите Галя Шатова (59 кг) и при мъжете Валентин Генчев, европейски първенец от предходната година, и Диан Пампорджиев (67 кг).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР