ИТН настоява парламентът да разгледа Националния план за въвеждане на

...
ИТН настоява парламентът да разгледа Националния план за въвеждане на
Коментари Харесай

ИТН настоява парламентът да разгледа Националния план за въвеждане на еврото

ИТН упорства Народното събрание да прегледа Националния проект за въвеждане на еврото, уточни в декларация от името на парламентарна група Любомир Каримански.

„ Министерски съвет ще прегледа през днешния ден Национален проект за въвеждане на еврото в България. Преди 20 дни тематиката беше повдигната и всички парламентарни групи бяха загрижени, само че нито в комисии, нито в Народното събрание този проект е показан “, сюрпризирани са от партията на Слави Трифонов. За Има Такъв Народ е необичайно, че даже от партия „ Възраждане “ не са наясно, поради позицията им за еврозоната.

„ Да разбираме ли, че народните представители не желаят да преглеждат Националния проект за въвеждане на еврото?! Важно е да се означи, че интеграцията на страната в еврозоната е план, който зависи от държавното управление, само че би трябвало и законова поддръжка от Народното събрание. Не значи ли това, че Народното събрание би трябвало да бъде осведомен. Вярвам, че не е належащо да напомням, че за сътрудниците ни е значимо приемането на еврото след огромна осведомителна акция “, посочи Каримански. Той посочи, че към днешна дата разбор за изгодите и вредите от въвеждането на еврото у нас не е входиран в Народно събрание, а процесът за подготовката е стартирал от дълго време.

„ Като обсъдим изгодите от приемането на еврото, които е належащо да надвишават разноските, като се убедим, че това надвишава и валутния риск за жители и компании, ние от Има Такъв Народ бихме желали да обсъдим този Национален проект за въвеждане на еврото в Народно събрание. Ние сме загрижени “, приключи Каримански.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР