ИТН наистина са ключови за формиране на редовен кабинет в

...
ИТН наистина са ключови за формиране на редовен кабинет в
Коментари Харесай

Филип Попов: ИТН бетонира ГЕРБ - вместо да изчегърта, прави фина замазка

„ Има Такъв Народ в действителност са основни за образуване на постоянен кабинет в рамките 46-ото Народно събрание. Но фактически от изявлението на господин Трифонов към тези рецесии – икономическа, Covid рецесия, бежанската вълна, към този момент се прибавя и идната рецесия – парламентарната, политическата рецесия и то по един безапелационен метод, без ясни критерии за какво не може в този момент да се сформира държавно управление, какво пречи, къде са разликите . След като постигнахме в границите на първия мандат ясни пресечни точки, по политики нямаме несъгласия, даже се стигна до сключване на съглашения. “ Това сподели в изявление за БНР депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов.

Според Попов изявлението с водача на Има Такъв Народ съдържа доста несъгласия – да вземем за пример това, че от „ предан сътрудник, етичен “ Българска социалистическа партия се е трансформирала в партия на статуквото.

„ Служебните министри бяха доста положителни, единствено че той нападна част от служебните министри. Президентът е прелестен, само че пък нападна служебния кабинет, който е назначен от президента. Може би това е някакъв опит да се изясни и няма логичност за какво не в този момент. Защо в 45-ото заседание не успяхме да съставим постоянен кабинет, за какво в този момент не можем, за какво в идващото Народно заседание „ непременно “ и какво включват тези думи - „ непременно?

С това държание Има Такъв Народ вместо да изчегърта ГЕРБ от власт, сякаш наложи „ фина замазка, безусловно ги бетонира във властта “, акцентира Филип Попов в предаването „ Неделя 150 “.

Попов е на мнение, че „ Българска социалистическа партия за България “ се държи най-адекватно и най-отговорно в актуалната обстановка. Той дефинира третия мандат като „ избавителния пояс “ и уточни, че вършат всичко допустимо да се сформира постоянен кабинет.

Много елементарно ще ни бъде и на нас за хвърлим кърпата , да кажем – ами, ето, виждате, никой не желае да се случи държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание. Да, безконтролно е, само че няма по какъв начин да се случи. Но не го вършим. “

„ Ние носим политически загуби от цялото си държание – работихме и се борихме против този модел към този момент повече от 10 години и в последна сметка понасяме ударите от това, от този модел, които се връщат единствено против „ Българска социалистическа партия за България “ . Ние платихме тази цена , само че носим своята отговорност за съставянето на постоянен кабинет, тъй като това е пъклен належащо сега за България. Наистина предстоят нелеки времена, меко казано “, разяснява Филип Попов.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР