ITF M25 Вецлар, четвъртфиналАдриан Андреев – Филип Флориг 7-5 6-1Адриан

...
ITF M25 Вецлар, четвъртфиналАдриан Андреев – Филип Флориг 7-5 6-1Адриан
Коментари Харесай

Андреев е на полуфинал в Германия, Лазаров отпадна в Румъния


ITF M25 Вецлар, четвъртфинал
Адриан Андреев – Филип Флориг 7-5 6-1


Адриан Андреев продължава да впечатлява с формата си от последните няколко седмици, откакто се класира за полуфинал на шампионата с награден фонд 25 хиляди $ във Вецлар, Германия.

Българинът преодоля представителя на домакините Филип Флориг със 7-5 6-1, откакто трябваше да се оправя с сложен старт и позволен пробив още в първия гейм.

Андреев повеждаше с по 15-40 в две от идващите подавания на противника, само че му се наложи да изчака до 3-4, преди да нанесе своя удар и да се върне в сета. Флориг също имаше брейкбол в идващия гейм, само че Адриан затвърди и при 6-5 довърши започнатото.

Обратът придвижи самодейността напълно в ръцете на българина, който остави втория сет без конспирация. Печелеше удобно подаванията си, до момента в който в същото време резервира натиска над съперника си във всеки един от неговите сервис геймове.

При 1-0 мина през три дюса и не съумя да пробие, само че го стори в идващите два случая, в които Флориг заставаше на начален удар.

Андреев ще играе против Рудолф Мьолекер (№444) на полуфиналите на шампионата.

Междувременно Александър Лазаров бе покрай сходно показване на шампионат от същата категория в Румъния, само че отстъпи на Иля Снитари със 7-6(2) 1-6 2-6.

Джулия Терзийска пък трябваше да приключи сполучливата си седмица с отричане при 5-7 2-3 против Сафо Сакелариди в Хечинген, а Габриел Донев отпадна от Резарт Чунгу в Нови Сад (6-2 5-7 2-6).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР