Италия все някога ще приключи с всеобщата карантина и постепенно

...
Италия все някога ще приключи с всеобщата карантина и постепенно
Коментари Харесай

Стъклени павилиони за плажуващи с цел спазване на социална дистанция

Италия все в миналото ще завърши с всеобщата карантина и последователно италианците ще се върнат към нормалността, само че без да не помнят, че коронавирусът може към момента да дебне във въздуха и че би трябвало да се придържат към обществената отдалеченост, написа в. " Кориере каузи сера ".

Част от тази нормалност през лятото ще включва и вървене на плаж, ето за какво управляващите на крайбрежните градове стартират да обмислят по какъв начин да се съблюдава обществената отдалеченост сред плажуващите.

В тази тенденция компанията Модена Нуова Неон 2 е излязла с забавно предложение - всеки чадър и шезлонгите и масичката към него да бъдат обградени от куб от плексигласови стени. Така летуващите ще се окажат в нещо като стъклена клетка или килия на плажа, ще съблюдават обществена отдалеченост и рискът от болест ще се понижи.

Идеята незабавно бе посрещната с неодобрение от потребителите на обществените мрежи, в които беше публикувана. Според някои от тях по-добре ще бъде да си останат през лятото по балконите, вместо да са в стъклени клопки на пясъка по жаркото слънце. Други предлагат на създателите на концепцията да се озоват в тази стъклена клетка в ден без вятър, с цел да видят какво е. Трети споделят, че е нужно на входа на плажовете да има просто маски и ръкавици и по този начин ще се обезпечи отбрана.

Представители на асоциацията на спасителите на град Римини също са срещу концепцията, тъй като съгласно тях, в случай че тя се осъществя, на плажа ще има проблем не толкоз с ковид, колкото с дехидратирането на плажуващите. Те се майтапят също, че в случай че хората желаеха да са в килии, те просто щяха да атакуван някого и по този начин да се озоват в ареста, вместо да отиват на плаж в стъклена кутия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР