Италия въвежда пакет от мерки, които затягат рестрикциите на фона

...
Италия въвежда пакет от мерки, които затягат рестрикциите на фона
Коментари Харесай

Италия въвежда по-строги ограничения за населението заради втората вълна на COVID-19 |

Италия вкарва пакет от ограничения, които стягат рестрикциите на фона на увеличаващия се брой случаи на ковид в страната. Обяви ги носещият маска министър председател Джузепе Конте, който изясни, че те се постановат, с цел да не се наложи нова национална карантина.

Кметовете ще имат властта да затварят публичните места след 21 часа, а работното време на заведенията за хранене и броят на групите, които могат да се събират, се лимитират.

Решението идва, откакто Италия записва най-големият дневен брой инфектирани за втори следващ ден. В неделя записаните бяха 11 705, в събота - 10 925.

Италия беше най-тежко засегнатата европейска страна от пандемията. Към момента общият брой на доказаните случаи на ковид са 414 000. Смъртните случаи са 36 500 и по този индикатор страната е на второ място в Европа след Англия.

" Не можем да губим време, би трябвало да въведем ограничения, с цел да избегнем национална карантина, която може да удари грубо стопанската система ни ", изясни Конте в тв послание.

Правителството е на мястото си, само че всеки би трябвало да поеме своята персонална отговорност - добави министър-председателят, съгласно който най-ефективните ограничения остават най-базовите: маски, отдалеченост и миене на ръцете.

Промените в учебните заведения касаят по-големите възпитаници. Те ще стартират по-късно учебно заведение. Насърчава се увеличението на дистанцията сред тях в класните стаи.

Баровете и заведенията за хранене ще затварят в среднощ, само че след 18 ч ще е позволено единствено обслужването на масите, край бара няма да се сяда. Ще могат да се събират групи от най-много шест души.

Провеждането на конференции и фестивали се забранява.

Аматьорските групови спортове би трябвало да бъдат спрени.

Фитнес центровете и плувните басейни би трябвало да реорганизират работата си според нов протокол до седем дни.

75% от чиновниците в държавните институции ще би трябвало да работят отдалечено. Това се предлага и на фирмите от частния бранш. Рестрикциите не включват полицейски час, какъвто беше въведен в редица френски градове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР