Италия въведе задължителна ваксинация срещу коронавирус за хората над 50-годишна

...
Италия въведе задължителна ваксинация срещу коронавирус за хората над 50-годишна
Коментари Харесай

Италия направи ваксините задължителни за всички над 50 г.

Италия вкара наложителна имунизация против ковид за хората над 50-годишна възраст в опит да облекчи натиска върху здравната си система и да понижи смъртните случаи. Това съобщи Ройтерс.

Мярката влиза в действие неотложно и ще бъде годна най-малко до 15 юни.

От началото на пандемията през февруари 2020 година в Италия са регистрирани повече от 138 000 смъртни случая от Covid-19, което е вторият максимален брой в Европа след Англия.

Правителството на министър-председателя Марио Драги към този момент вкара наложителна имунизация за учителите и здравните служащи , а от октомври предходната година всички чиновници би трябвало да бъдат имунизирани или да покажат негативен тест, преди да влязат на работното място. Отказът води до премахване от работа без възнаграждение, само че не и до уволняване.
 Омикронът в Италия продължава да чупи върхове
Омикронът в Италия продължава да чупи върхове

За сряда новите случаи са 189 109

С постановлението от сряда се стягат изискванията за служащите над 50-годишна възраст, като се отстранява опцията да се подложат на тест вместо на имунизация. Не стана ясно незабавно каква ще бъде глобата за тези, които не спазят правилото.

Декретът беше утвърден след траяло два часа и половина съвещание на кабинета, на което се появиха търкания в многопартийната коалиция на Драги.

" Мерките имат за цел да оказват помощ за положителното действие на нашите лечебни заведения и в това време да запазят отворени учебните заведения и бизнес дейностите ", съобщи Драги пред кабинета.

През последните седмици броят на случаите в Италия непрестанно нараства, като се усилва натискът върху здравните заведения и интензивните отделения. В страната се записват приблизително над 150 смъртни случая дневно.
 Италия записва рекордни 170 844 новозаразени
Италия записва рекордни 170 844 новозаразени

Смъртността също расте
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР