Италия, третата икономика в еврозоната, може да повери съдбата си

...
Италия, третата икономика в еврозоната, може да повери съдбата си
Коментари Харесай

Крайнодесните и популистите в Италия готови да сформират правителство

Италия, третата стопанска система в еврозоната, може да повери ориста си в ръцете на две евроскептични партии - Движение Пет звезди на Луиджи ди Майо и Лига на Матео Салвини.

Двете партии реализираха съглашение за ръководство през вчерашния ден и се чака през днешния ден да разгласят името на премира, който са избрали да оглави бъдещото им държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес. По-късно през днешния ден водачите им ще се срещнат с президента на Италия Серджо Матарела в президентския замък Куиринале. Те ще срещнат президента с детайлите от постигнатото сред тях съглашение.

Италиански медии към този момент вършат спекулации за името на премиера, който двете партии ще предложат. Споменават се имената на 62-годишния Гуидо Табелини, който е икономист, на дипломатката Елизабета Белони, 59-годишната основна секретарка на министерството на външните работи, на 50-годишния Микеле Джерачи, който е професор по стопанска система в Шанхай и на президента на италианските корабостроителници Финкантиери, 63-годишния Джампиеро Масоло.

Според италианската конституция министрите в държавното управление се назначават от президента по рекомендация на определения министър председател.

Двете евроскептични и антисистемни партии са постигнали единодушие по въпроса да се промени пенсионната промяна. Тя предвиждаше възрастта за пенсиониране да е 66 години и 7 месеца, а следващата година да стане 67 години. Вероятно двете партии ще вкарат опция за пенсиониране при " предел 100 ", т.е. това значи опция за пенсиониране при сумата 100, получена от събирането на възрастта и годините стаж (например 64 години и 36 години застрахователен стаж). Компромис е бил реализиран и за смяна в плоския налог.

Най-деликатният въпрос сред двете партии е този за имиграцията, като Лига пази по-твърд метод спрямо Движение Пет звезди
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР