Италия подписа днес споразумение за приемане на около 4000 работници

...
Италия подписа днес споразумение за приемане на около 4000 работници
Коментари Харесай

Италия подписва споразумение за приемане на работници мигранти от Тунис

Италия подписа през днешния ден съглашение за приемане на към 4000 служащи от Тунис в сходство с обещанията да помогне на северноафриканската страна да овладее натиска от мигранти по границите си , оповестява " Ройтерс ".

Споразумението беше подписано по време на посещаване на италианския външен министър Антонио Таяни в Тунис , където той трябваше да се срещне с сътрудника си Набил Амар и президента Каис Сайед, оповестиха от кабинета му. Споразумението планува постоянни канали за миграция за " квалифицирани служащи " , искащи да дойдат в Италия. Рим също даде обещание да помогне на Тунис в напъните му да спре каналджиите на мигранти и да сътвори благоприятни условия за работа за младите.

" Тунис е изложен на мощен миграционен напън, изключително от страните на юг от Сахара, и е първата страна за репатриране от Италия ", се споделя в италианския документ. До момента 1615 мигранти са върнати там за тази година.
 Италия връща граничния надзор, поради терористична опасност в Европа
Италия връща граничния надзор, поради терористична опасност в Европа

И възходящото принуждение в Близкия изток

Пристигащите в съпоставяне със същия интервал на 2022 година, като до момента към 140 000 души са пристигнали на брега. Около 91% идват от Тунис , което подтиква напъните на Рим да помогне на локалните управляващи да спрат потока.

Във вторник италианският вътрешен министър Матео Пиантедоси прикани Европейския съюз да подписа договорка в поддръжка на напъните на африканската страна да спре напускането на мигранти с лодки.

който, проведена в Рим през юли, беше подложен на критика, откакто затвори Народното събрание и стартира да ръководи с декрет, което съгласно опозицията е прелом.
 Тунис отхвърля транш от европейските фондове за миграция и финансова помощ
Тунис отхвърля транш от европейските фондове за миграция и финансова помощ

Президентът на страната Каис Сайед упрекна Европейския съюз, че не е извършил споразуменията си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР