Италия отново ще посрещне Великден в условията на локдаун. За

...
Италия отново ще посрещне Великден в условията на локдаун. За
Коментари Харесай

Италия посреща Великден с ограничения - и социални, и материални

Италия още веднъж ще посрещне Великден в изискванията на локдаун. За втора година на следващия ден папа Франциск ще произнесе великденското си обръщение на празния площад „ Свети Петър " в Рим.

" - за Страстите Христови на Разпети петък, извършен на съвсем празния площад „ Св. Петър ” в Рим, на децата.

Без да произнесе тирада след благословията си, той прегърна няколко деца, участващи в церемонията.

До вторник Италия ще е „ алена зона “. Разрешено е през днешния ден, на следващия ден и в понеделник да се отиде на посетители на родственици в същия град или в населено място от същата област по местоживеене.

Може да се спортува навън, дори да се плува в морето, само че без да слънчеви бани на плажа или пикник в планините, постановиха управляващите.

Ограниченията, с които италианците ще посрещнат  католическия Великден са и материални. Факт е, че вследствие на пандемията Италия  обедня , предава кореспондентът на БНР в страната.

Отчита го Националния статистически институт ИСТАТ: потреблението единствено за Великден е спаднало с 40% спрямо преди две години.

Хората пазарят по-малко, бедните са близо 6 милиона души.

Освен това, рестриктивните мерки да се пътува даже сред обособените общини за втора поредна година на Великден, също се отразява на потреблението и търговията.

 Военни и служители на реда в патрулират в Рим. Италия ще посрещне Великден с рестрикции, откакто държавното управление разгласи страната за „ алена зона “ на Covid-19 от 3 април, с цел да предотврати общественото взаимоотношение по празниците.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР