Италия официално се оттегли от мащабната китайска инфраструктурна инициатива Един

...
Италия официално се оттегли от мащабната китайска инфраструктурна инициатива Един
Коментари Харесай

Италия се оттегли от проекта Един пояс, един път

Италия публично се отдръпна от огромната китайска инфраструктурна самодейност " Един пояс, веднъж ", повече от четири години откакто стана единствената страна от Г-7, която се причисли към нея, заяви държавен източник, съобщи Агенция Франс Прес.


Според италианския вестник Corriere della Sera дълго чаканото решение е било обявено на Пекин преди три дни, без да има публично изказване от двете страни.

Италиански държавен източник удостовери пред Агенция Франс Прес, че Рим се е отдръпнал, без да дава детайлности, като се изключи че това е направено по метод, който да " резервира отворени каналите за политически разговор ".

Преди да пристигна на власт предходната година, министър-председателят Джорджа Мелони съобщи, че решението на предходното държавно управление да се причисли през 2019 година е било " сериозна неточност ".

Критиците жигосаха трилионната капиталова скица като грабителски " троянски кон ", целящ да купи политическо въздействие.

Италианският външен министър Антонио Таяни съобщи през септември, че участието " не е довело до резултатите, на които се надявахме ".

Споразумението трябваше да се възобнови автоматизирано през март 2024 година, в случай че Италия не се откаже от него до края на тази година.

Рим обаче се притеснява да не предизвика Пекин и да не рискува да предприеме ответни ограничения против италиански компании.

Мелони съобщи пред кореспонденти по време на срещата на върха на Г-20 в Делхи през септември същия месец, че в случай че Рим се откаже от плана, " няма да компрометира връзките си с Китай "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР