Италия нареди на армията си да премести телата от северен

...
Италия нареди на армията си да премести телата от северен
Коментари Харесай

Италия прати армия да извозва тела заради претрупани крематориуми

Италия подреди на армията си да реалокира телата от северен град в центъра на огнището на ковид , където погребалните услуги са затрупани, до момента в който държавното управление се готви да удължи незабавните ограничения за блокиране в цялата страна , оповестява " Ройтерс ".

Видео, снимано от локалните хора в Бергамо, североизточно от Милано и показано на уеб страницата на локалния вестник " Ехо ди Бергамо ", демонстрира дълга колона от военни камиони , които се движат по улиците през нощта и изваждат ковчези от гробището на града.

Говорител на армията удостовери в четвъртък, че 15 камиона и 50 бойци са били ситуирани за пренасяне на тела в прилежащи провинции . По-рано локалните управляващи в Бергамо са се обърнали за помощ за кремации, откакто крематориумите са претрупани.

It's hard to get your head around this. To me Bergamo is a place to wander around carefree, in a tshirt and shorts, eating gelato. My heart is broken for them after seeing this.
Stay strong Italy ❤#Bergamo #coronavirus pic.twitter.com/WMVMAfK0ks
— Maria M (@tweertweet) March 19, 2020
Италия записва най-голямото еднодневно нарастване на смъртните случаи от ковид в сряда, като общият им брой скочи с 475 до съвсем 3000. Само в региона на Ломбардия има повече от 300 смъртни случая , където се намира Бергамо, най-пострадалата провинция с над 4000 случая.

В четвъртък вестник " Кориера каузи Сера " цитира премиера Джузепе Конте, че държавното управление ще удължи периода за настоящите незабавни ограничения за закриване на учебни заведения и доста предприятия. Понастоящем ограниченията нареждаха на множеството магазини да стоят затворени най-малко до 25 март, а учебните заведения - до 3 април. Конте не сподели какъв брой време ще бъдат удължени.

Властите обявиха, че може да са нужни по-строги ограничения , защото прекалено много хора не съблюдават заповедта да останат вкъщи за всички, с изключение на за съществени цели, а хиляди към момента се разболяват.

Джакомо Анджелони, локалният чиновник, отговарящ за гробищата в Бергамо , съобщи, че по-рано тази седмица крематориумът работи непрекъснато с към 24 тела дневно, съвсем два пъти повече от максимума си , и не съумява да смогне.

При препълване на моргите, лавиците на крематорийната черква са отстранени, с цел да оставят място за разнасяне на десетки ковчези, само че всеки ден идват повече .

Губернаторът на провинцията Ломбардия Атилио Фонтана съобщи, че лекарите и медицинските сестри в лечебните заведения в района са на лимита на силите си .

" Притеснявам се от опцията те да се предадат физически и душевен , тъй като в случай че се поддадат, това в действителност ще бъде злополука ", съобщи Анджелони пред Радио Капитал.

La mia piccola Valle di Scalve sta lottando.. Arrivano i militari a sostituire i dottori di famiglia contagiati.. Bergamo non molla. Ma soffre.. #iorestoacasa #coronavirus #COVID19 #Bergamo #StateACasa #CoronaVirusitaly pic.twitter.com/B5RMlyQLHr
— Ylenia (@YleAndre91) March 19, 2020
" Едно потомство умря ": Италианска провинция се мъчи да погребе умрелите от ковид

Повече от 35 000 са инфектираните в Италия, а умрелите са близо 3000
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР