Италия може да въведе задължителни ваксинации срещу COVID-19 за всички

...
Италия може да въведе задължителни ваксинации срещу COVID-19 за всички
Коментари Харесай

Италия може да въведе задължителна ваксинация за всички |

Италия може да вкара наложителни имунизации против COVID-19 за всички на позволена възраст и възнамерява да стартира да ползва бустерни дози на най-уязвимите по-късно този месец. Това заяви министър председателят Марио Драги, съобщи Ройтерс. 

Правителството към този момент направи наложително медицинските служащи да се имунизират, в случай че желаят да получат заплата, само че Драги сподели, може всички жители да бъдат задължени да се ваксинират, когато здравните управляващи на Европейски Съюз дадат цялостно утвърждение на имунизациите.

Европейската организация по медикаментите (EMA) досега е дала условно утвърждение на четири ваксини. Това може да бъде надградено до така наречен общоприетоо позволение за търговия след спомагателни инспекции. Според Драги по-късно имунизациите може да станат наложителни за всички. 

Подобен ход евентуално би провокирал съществено опълчване в страната, в която през последното десетилетие се следи усилване на скептицизма по отношение на всички типове ваксини и където здравните специалисти, популяризиращи имунизацията се сблъскват с обиди и закани от антиваксърите. 

Драги осъди тези офанзиви, като съобщи на конференция, че " такова принуждение е изключително непоносимо и плахо, когато е ориентирано против тези... на първа линия на битката против пандемията ".

Премиерът сподели пред кореспонденти, че е убеден, че 80% от всички италианци на възраст над 12 години ще бъдат изцяло имунизирани до края на месеца, а все още са имунизирани 70,5%.

Той добави, че държавното управление възнамерява в допълнение да разшири потреблението на здравните паспорти Green Pass, които сега са нужни за пътувания на дълги дистанции, достъп до доста развлекателни действия и са наложителни за чиновниците в учебните заведения.

Властите заявиха предходната седмица, че обмислят да разширят схемата за всеки, който работи в обществен офис или супермаркет.

Около 129 352 души са умряли от ковид в Италия от началото на пандемията предходната година, което е вторият максимален брой смъртни случаи в Европа след Англия. Новите случаи бяха относително непрекъснат брой през август, само че лекарите се притесняват, че по-заразният Делта вид може да провокира нов скок в инфекциите през идващите седмици.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР