Италия може да просрочи представянето на Плана си за възстановяване

...
Италия може да просрочи представянето на Плана си за възстановяване
Коментари Харесай

Ройтерс: Италия може да не депозира пред ЕК Плана за възстановяване в срок

Италия може да просрочи представянето на Плана си за възобновяване от пандемията пред Европейската комисия, настояват източници на организация Ройтерс.

Срокът, в който страните членки би трябвало да изпратят проектите си в Брюксел, е до 30 април. В петък заместник-председателят на Комисията Валдис Домбровскис заяви за няколко страни, които може да не съумеят до тази дата.

Прегледът и утвърждението на проектите от Еврокомисията, както и ратификацията от националните парламенти не трябва да се бавят доста, с цел да може изплащането на 750-те милиарда евро за възобновяване от пандемията да стартира още през юли.

Според Ройтерс в Брюксел чакат от Рим повече изясненост по тази причина по какъв начин ще бъде харчен италианският дял от средствата, който възлиза на повече от 200 милиарда евро. 

 Активистите на комитета „ Giusto Mezzo “ с розови банери с девиз „ Не е задоволително “ провеждат флаш моб с мотото „ Възстановяването не ни покрива “, в Торино, 18 април 2021 година Протестиращите се събраха да изразят своята угриженост за плана за План за възобновяване посредством фондовете на Европейски Съюз „ Следващо потомство “- че той не е задоволително цялостен и не покрива потребностите да вземем за пример на дами, бизнесмени и служащи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР