Италия иска да затвори пристанищата си за европейски кораби в

...
Италия иска да затвори пристанищата си за европейски кораби в
Коментари Харесай

Италия иска да затвори пристанищата си за европейски кораби с мигранти

Италия желае да затвори пристанищата си за европейски кораби в Средиземно море , когато на борда им има избавени край Либия мигранти , декларира италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини.
 


В четвъртък в Инсбрук ще слага на масата искане за затваряне на италианските пристанища за корабите на интернационалните задачи, написа Салвино в Туитър, имайки поради срещата на европейските министри на вътрешните работи в Австрия.
 

Няколко задачи работят в Средиземно море и Салвини не прецизира, кои ще са засегнатите. Една от тях е интервенцията „ София “ за битка против трафикантите на хора, чийто старт бе даден от Европейския съюз през 2015. Тя е под италианско командване и щабът й е в Рим. Друга е интервенцията „ Тритон “ от 2014 година на европейската организация за надзор на външните граници на Европейски Съюз Фронтекс. Кораби на НАТО също вземат участие в тази интервенция.
 

Новото италианско държавно управление вкарва политика, целяща да сведе до нула броя на мигрантите, идващи на италианските крайбрежия.
 
Салвини, който е началник на крайнодясната Лига, към този момент забрани на кораби, наети от Неправителствени организации, да влизат в италианските пристанища. Корабите „ Аквариус “ на френска и „ Лайфлайн “ на немска Неправителствени организации бяха принудени да дебаркират единият в Испания, а другият в Малта.-->
 


Според италианското министерство на вътрешните работи след 1 януари т.г. 16 687 души са дебаркирали на италианските крайбрежия - от които 11 000 идват от Либия – или 80% по-малко от предходната година за същия интервал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР