Италия и Испания работят по договор за засилено сътрудничество за

...
Италия и Испания работят по договор за засилено сътрудничество за
Коментари Харесай

Италия и Испания работят по договор за засилено сътрудничество

Италия и Испания работят по контракт за засилено съдействие за по-силни двустранни връзки, сподели през днешния ден италианският външен министър, Луиджи Ди Майо, съобщи Агенция Ройтерс.

Той заяви, че и двете страни са удостоверили безапелационното си наказание на съветската война и поддръжка за украинския народ.

През март италианският министър председател Марио Драги сподели, че е разискал с испанския си сътрудник Педро Санчес концепцията за създаване на газопровод сред двете страни като част от проектите за прекъсване на съветския газ. П

Италия, която доставя към 40% от доставките на газ от Русия, се пробва да откри други възможности и да диверсифицира своя микс от доставки след нахлуването в Украйна.

В опитите си да понижи зависимостта си от Русия, през последните седмици държавното управление на Драги подписа съглашения за увеличение на вноса от няколко африкански страни.

Съгласно съглашение с Алжир, Sonatrach последователно ще усилва потоците в газопровода Transmed от тази година и ще доближи 9 милиарда кубически метра спомагателен газ годишно до 2023-24 година

Източник от италианското външно министерство отхвърли изявленията в пресата за напрежение сред Рим и Мадрид заради опасения, че по-високите потоци към Италия могат да имат негативен резултат върху доставките за Испания.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР