Италия е новият европейски шампион по футбол, след като в

...
Италия е новият европейски шампион по футбол, след като в
Коментари Харесай

Италия е европейски шампион след драматичен финал с дузпи

Италия е новият европейски първенец по футбол, откакто в трагичен край с продължения и дузпи победи Англия на " Уембли” в Лондон пред 65 хиляди души. Редовното време на мача приключи 1:1.

Италия излезе без смяна в състава спрямо полуфинала против Испания, до момента в който треньорът на англичаните Гарет Саутгейт беше направил една искрено отбранителна смяна – на мястото на дясното крило Сака се появи десният бранител Трипиър. Така Англия стартира с трима централни бранители.

Англия стартира вихрено и още в третата минута стигна до гола. Хари Кейн, който през по-голямата част от първото полувреме игра изтеглен в полузащитата, събра към себе си в центъра трима противникови футболисти, след което сред тях съумя да изведе на дясното крило Трипиър. Той центрира и оставеният непокрит Люк Шоу от воле прати топката в мрежата.

След това последователно в първото полувреме англичаните станаха по-предпазливи и се изтеглиха обратно, а италианците започнаха да задържат за по-дълго топката и да преобладават върху по-голямата част от терена. Те обаче по този начин и не съумяха да стигнат до чисто голово състояние, а няколкото им рискови изстрела от разстояние минаха около вратата или бяха избавени от вратаря Пикфорд.

Второто полувреме също стартира с доминация на Италия. Англичаните се изтегляха за все по-дълги интервали от време в своята половина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР