Италия е известна с красивата си природа, страхотна храна и

...
Италия е известна с красивата си природа, страхотна храна и
Коментари Харесай

Как Италия примамва супербогатите?

Италия е известна с красивата си природа, страхотна храна и многочислени културно-исторически забележителности. Страната постоянно е била магнит за хора от целия свят, в това число и за най-богатите.

Опитвайки се да привлекат спомагателен капитал, италианските управляващи дадоха опция на ултрабогатите чужденци да получат правото да обитават в Италия. Условието е да заплащат плосък налог от 100 000 евро годишно, без значение от приходите си.

Около 150 души, някои от които имат повече от " стотици милиони ", са заинтригувани от тази опция, заяви пред Bloomberg Фабрицио Пагани, началник на кабинета на министъра на стопанската система и финансите.

" Имаме хора от Англия, Швейцария, Русия, Съединени американски щати, нормалните обвинени. Но имаме и норвежци, някои холандци, и то не безусловно във финансите ", уточни Пагани. " Някои от тези хора са колекционери на творби на изкуството. Говорим за доста, доста богати хора ", означи той.

Италия, която се бори да форсира възобновяване си след години на криза, се пробва да притегли богати чужденци, с цел да подтиква стопанската система с вложения, ползване и пресен капитал.

Държави като Португалия към този момент сполучливо привлякоха заможни персони, предлагайки данъчни облекчения в блян да заздравят обществените си финанси. Италия е изправена пред политическа неустановеност, като надали ще има безапелационен победител на идните парламентарни избори на 4 март.

Благодарение на данъчното облекчение, се чака голям брой богати хора да се реалокират в Италия. Така Милано, Венеция и блестящата околност към езерата в подножието на Алпите могат да станат още по-богати.

Броят на хората, които се чака да се възползват от офертата, ще нарасне " експоненциално ", какъвто беше казусът с Португалия, сподели Пагани. " Цифрата 150 е доста добра като за първа година ", уточни той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР