Италия блокира обща позиция на Евросъюза за признаване на опозиционния

...
Италия блокира обща позиция на Евросъюза за признаване на опозиционния
Коментари Харесай

Италия блокира позицията на ЕС за признаване на Гуайдо за лидер на Венецуела

Италия блокира обща позиция на Евросъюза за признание на опозиционния водач Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела. Англия, Франция, Германия, Испания са измежду общо 14 страни от Eвросъюза, които към този момент признаха Гуайдо. Изтече крайният период към Николас Мадуро да свика нов избор поради разногласия по легитимността на преизбирането му предходната година. Мадуро не изключи да се стигне до революция. Гуайдо към този момент получи поддръжката и на Съединените щати.

Обща позиция за признание на Гуайдо в Брюксел няма да има, заяви испанският външен министър Жозеп Борел. Той взе участие в среща на първите дипломати от Евросъюза и Арабската лига. Оформили са се три лагера - страни, които поддържат Гуайдо, Италия и Гърция, които поддържат Мадуро и последователи на обща позиция като Австрия и Люксембург.

Англия обмисля и други ограничения, в това число наказания. Венецуелците имат право на свободен и либерален изказ, акцентира френският водач Еманюел Макрон. Германия чака Гуайдо да инициира бърз избирателен развой.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Надяваме се този развой да бъде къс и кротичък.
Венецуела сама би трябвало да дефинира ориста си, съобщи Мадрид.
Педро Санчес - министър председател на Испания: Избори, само че които венецуелците да могат да дефинират със своя глас и избор личното си бъдеще, без боязън, напън и закани.
Русия упрекна европейските страни в опит за легитимиране на узурпирана власт. Самият Мадуро отхвърли вчерашния краен период на Евросъюза за привикване на нови избори и съобщи, че не приема ултиматуми.
Николас Мадуро - президент на Венецуела: Все едно да кажа на Евросъюза: давам ви седмица да признаете република Каталуния, в противоположен случай ще вземем ограничения.
Мадуро предизвести, че американският му сътрудник Доналд Тръмп ще си тръгне от Белия дом затрупан с кръв и рискува повтаряне на Виетнамската война, в случай че се намеси военно във Венецуела.

За 12 месеца до ноември годишната инфлация в страната доближи милион и 300 хиляди %, в края на предходната година цените се удвояваха приблизително на всеки 19 дни. От 2014 година Венецуела са напуснали 3 милиона души. Признатият за президент Хуан Гуайдо разгласи, че ще построи интернационална коалиция за обезпечаване на помощ за венецуелците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР