Италианското правителство ще отпусне около 3 милиарда евро за спасяването

...
Италианското правителство ще отпусне около 3 милиарда евро за спасяването
Коментари Харесай

Три милиарда евро и национализация ще спасят Алиталия

Италианското държавно управление ще отпусне към 3 милиарда евро за спасяването и национализирането на италианския авиопревозвач Алиталия (Alitalia). Това заяви министърът на превоза Паола де Микели, представена от ДПА.

"Заделяме запаси, с цел да капитализираме нова компания, която ще поеме всички действия на Алиталия, в това число полетите, обработката на товарите и поддръжката. Финансирането ще бъде част от държавния пакет с стопански тласъци на стойност 55 милиарда евро за ударената от ковид италианска стопанска система. Подкрепата би трябвало да бъде утвърдена през днешния ден или на следващия ден ", сподели Де Микели.

Приходите на компанията през март са намалели със 76,5 % на годишна основа до към 44 милиарда евро. За интервала от 1 до 23 април те са се сринали с 97 % до по-малко от 5 милиарда евро, а броят на дневните полети се е намалил до 49 по отношение на повече от 500 през януари.

Италианският народен авиопревозвач има финансови компликации и към този момент 2 години не може да откри покупател, който би могъл да развива активността му в бъдеще. Преди коронавирусът да нанесе удар на целия авиосектор опитите да бъде открит частен покупател на Алиталия, в това число договаряния с Делта и Луфтханза, се провалиха.

Авиопкомпанията е под следена от държавното управление администрация от май 2017 година и от този момент оцелява с помощта на държавни заеми.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР