Италианското правителство одобри законопроект, който ще забрани лабораторно отглежданите храни.

...
Италианското правителство одобри законопроект, който ще забрани лабораторно отглежданите храни.
Коментари Харесай

Мотивите, с които Италия ще удари бизнеса с лабораторно произведено месо

Италианското държавно управление утвърди законопроект, който ще забрани лабораторно отглежданите храни. Мотивите: страната желае да отбрани агро-хранителното си завещание и селскостопанската промишленост.

Премиерът Джорджа Мелони чества с фермерите, откакто нейният кабинет утвърди ограничения, които плануват санкции до 60 000 евро и конфискация на " синтетична храна ", оповестяват локалните медии.

Предложените наказания, които италианският парламент ще би трябвало да трансформира в закон, обгръщат както храна за хора, по този начин и храна за животни.

В изказване на италианското държавното управление се споделя, че забраната за лабораторно отгледани храни е предложена  " в ценене на правилото на предпазливостта ", за да се отбрани човешкото здраве и " наследството на храните във фермите " на Италия.

Коалицията на Мелони има удобно болшинство в Народното събрание, само че законодателният развой в Италия нормално е дълъг и за момента няма индикации по кое време сходен закон може да стане действителност.

" Нямаше по какъв начин да не отпразнуваме с нашите фермери мярка, която слага Италия в авангарда по тематика освен за отбраната на върховите достижения, която е изключително значима тематика за нас, само че също по този начин и по тематиката за отбраната на потребителите ", разяснява Мелони след съвещание на кабинета.

Членовете на мощното фермерско лоби на Италия - Coldiretti, което е значим източник на гласове, изключително в северната част на страната, участваха, с цел да приветстват италианския водач.

Около 500 000 италианци са подписали петиция като част от самодейността, която демонстрира подкрепа за препоръчаните ограничения.

В нея се споделя, че апелът има за цел да избави " Произведено в Италия " на масата за вечеря от офанзивата на мултинационалните компании, които са пионери в лабораторно отгледаното месо.

Селското стопанство е главен дирек на италианската стопанска система

През февруари Coldiretti пресметна, че италианският експорт на храни, в това число вино, се прави оценка на над 60 милиарда евро за предходната година.

Кампаниите против лабораторно отглежданото месо са в несъгласие с настояването на еколозите за ограничение на парниковите газове, огромна част от които се създават от селското стопанство, изключително от отглеждането на животни.

Според Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати сега в Съединените щати не се продават храни, създадени от култивирани скотски кафези, написа Daily Sabah.

Процесът, който FDA назовава " нововъзникваща област на науката за храните ", включва взимане на дребен брой кафези от живи животни и развъждането им в следена среда за основаване на храна.

Засега производителите работят върху това по какъв начин да усилят продукцията, с цел да създават задоволително огромни количества на конкурентни цени.

Премиерът Мелони от дълго време се опълчва на питателните трендове, които контрастират с класическата средиземноморска храна на Италия, която е богата на плодове и зеленчуци, както и на паста и риба.

По време на предизборната си акция предходната година Мелони неведнъж подлага на критика разпоредбите на Европейския съюз, регулиращи потреблението на инсекти за човешка храна, като съобщи, че Европейски Съюз е трябвало да се концентрира повече върху енергийната политика, в сравнение с върху нишовите храни.

На този декор министърът на земеделието разгласи, че държавното управление е подписало четири указа, регулиращи брашното, получено от инсекти като щурци. Те прецизират, че етикетите би трябвало ясно да демонстрират на потребителите, че брашното съдържа смлени инсекти.

Правителството на Джорджа Мелони разпространява италианската кухня като завещание за човечеството, предпазено от ЮНЕСКО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР