Италианското гонче е чудесно куче за лов на всякакъв космат

...
Италианското гонче е чудесно куче за лов на всякакъв космат
Коментари Харесай

Съвети при хранене на италианско гонче

Италианското гонче е отлично куче за лов на всевъзможен окосмен дивеч, тъй като има отлични физически данни като активност, корав темперамент, експедитивност и устойчивост, както и адаптивност. То се приспособява чудесно към най-твърдия и недодялан терен.

За да се поддържат тези дадености на животното, е нужно италианското гонче да се храни с защита, уравновесена храна от високо качество, която ще го държи крепко и пламенно, а издръжливостта по време на лов е от най-голямо значение за една ловна порода.

Диетата на кучето е общоприета. Може да се дава гранулирана храна или подготвена фабрично приготвена, изключително за гонче, което е домашно, а не ловно куче. Тази храна е обогатена с нужните витамини и минерали за вярното развиване на животното. Честотата на хранене на италианското гонче също е общоприета - 3-4 пъти дневно за дребното кутре и 2 пъти на ден за пораснало куче.

Ловците обаче е по-добре да се хранят с естествена храна, обогатена с витамини и минерали. Особено внимание би трябвало да се обърне на калция в храната, той е витално нужен за костите, които би трябвало да се поддържат в чудесно положение поради дилемите пред ловното животно.

Сред продуктите, които би трябвало да участват в менюто на италианското гонче са месото - пилешко, телешко, заешко, агнешко и субпродуктите им, само че най-добре термично обработени. Това е безусловно наложително за дребните кутрета, само че огромните кучета също може да пострадат от сурово месо, изключително в случай че им се даде недопечен черен дроб. Завъждането на мъчно лечими паразити е сериозна заплаха. Кокалите не са алтернатива за храната на италианското гонче, само че хрущялите не са нездравословна храна за него.

 Храна за италианското гонче

Диетата може да се разнообрази с нискомаслена извара, кисело мляко, твърдо сварено яйце, сурови или варени зеленчуци. Бананите, гроздето, свареният ориз и овесените ядки не са целесъобразна храна. Трябва да се заобикалят и мазните храни, пушените артикули, тестените произведения, суровата риба.

Честотата на храненето на гончето в дните на ловните излети би трябвало да търпи смяна. Тогава дажбата на кучето се дели на 3 приема и спомагателната доза се дава след връщане от ловния излет и разчистване на кучето от лова. Храната ще го затопли и успокои след напрегнатите и уморителни ловни завършения на гончето.

Прочетете и за други италиански породи кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР