Италианският вратар Джанлуиджи Донарума официално беше представен като футболист на

...
Италианският вратар Джанлуиджи Донарума официално беше представен като футболист на
Коментари Харесай

Футболист №1 на Евро 2020 вече е играч на ПСЖ

Италианският вратар Джанлуиджи Донарума публично беше показан като футболист на френския гранд " Пари Сен Жермен ". Избраният за състезател №1 на Евро 2020 европейски първенец със " скуадра адзура " идва в Париж като свободен сътрудник, откакто договорът му с " Милан " изтече и не беше възобновен.

22-годишният Донарума подписа с ПСЖ за 5 сезона - до лятото на 2026 година Преди него това лято френският вицешампион към този момент се укрепи с Ашраф Хакими (22 г.), Серхио Рамос (35 г.) и Жоржиньо Вайналдум (30 г.), като трансферна сума беше платена единствено за младия марокански защитник - €60 млн. на италианския първенец " Интер ".

" Много съм благополучен, че преминавам в този огромен клуб. Чувствам, че съм подготвен за новото предизвикателство, и се надявам да продължа да се развъртвам. С ПСЖ желая да печеля колкото може повече титли и да веселя почитателите ", показа Донарума при представянето на си на " Парк дьо Пренс ".

Вчера вратарят се сбогува с почитателите на " Милан " с трогателно послание в " Инстаграм ". В него той посочи, че вечно ще остане почитател на " росонерите ", чийто екип носи от 2013 до 2021 година - първо на юношеско равнище, а след това и в представителния отбор (от 2015 г.).

" Някои избори са сложни, само че те са част от възмъжаването. Пристигнах в " Милан ", когато бях още дете. В продължение на 8 години носих тази фланелка с горделивост. Заедно с моите съотборници и треньори побеждавахме и страдахме, празнувахме и плачехме. С нас постоянно са и почитателите, които са неизменима част от това семейство дълги години. Изживях невероятни години, които в никакъв случай няма да не помни. Сега пристигна моментът да кажа сбогом. Не беше по никакъв начин елементарно да взема това решение и една обява не е задоволителна, с цел да го обясня. Може би в никакъв случай няма да мога да дам точното пояснение, тъй като най-дълбоките усеща мъчно се показват с думи ", написа стражът.

От " Милан " му дадоха отговор също онлайн: " Скъпи Джиджо, благодарим ти за всичко, което ни даде през годините в " Милан ". Пожелаваме ти всичко най-хубаво в кариерата. С любов! "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР