Италианският военен, задържан вчера заради шпионаж в полза на Русия,

...
Италианският военен, задържан вчера заради шпионаж в полза на Русия,
Коментари Харесай

Италианският военен станал руски шпионин заради проблеми с парите

Италианският боен, арестуван през вчерашния ден поради шпионаж в интерес на Русия, не е съумял да покрива разноските си със заплатата си, споделя неговата брачна половинка в изявление за в. " Кориере каузи сера ".

Заплатата на военния е била 3000 евро и с нея той не е съумял да устоя четирите си деца и четирите си кучета. Военният имал и ипотечен заем, като вноските по него всеки месец били 1200 евро, споделя Клаудия Карбонара, брачната половинка на Валтер Биот, който бе задържан, до момента в който предаваше класифицирани документи на съветски офицер в подмяна на 5000 евро.

" Той беше обезверен. Отчаян за нашето бъдеще и за бъдещето на нашите деца. Валтер беше в рецесия от известно време. Той се опасяваше, че няма да може да покрие всичките ни разноски. Заради Ковид, ние обедняхме ", съобщи брачната половинка на военния, която е психотерапевтка, профилирана в терапия на двойки в рецесия.

" Само в случай че ми беше споделил, какво мисли да направи, щяхме да го обсъдим, щях да го разубедя. Но той е взел това решение самичък. Не съумявам да се свържа с него. Не съумявам даже да му намеря юрист ", споделя Клаудия Карбонара.

Според разкази на негови сътрудници Валтер Биот, 56-годишен капитан на фрегата, работил в генералния щаб на въоръжените сили в Рим, е имал потребност от пари и това е било известно.

" Руснаците би трябвало да са се възползвали от неговите недостатъци, от неговите персонални проблеми ", споделя негов сътрудник, който го познава добре.

" Това, което той е направил, е доста съществено поради сигурността на страната и на НАТО. И в случай че той в действителност се е продал, той няма извинения и е унищожил живота си. Той рискува да получи минимум 15 години затвор ", сподели още сътрудника на арестувания за шпионаж италиански боен.

Валтер Биот е почнал кариерата си във военноморските сили, а след това посредством вътрешен конкурс е станал капитан на фрегата, преди да премине към щаба на военноморските сили и да дава отговор за връзките с медиите. От 2010 до 2015 година той е бил част от канцеларията на министъра на защитата, преди да се озове в генералния щаб на въоръжените сили.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР