Италианският специалист Карло Анчелоти се появи в Торино, където участва

...
Италианският специалист Карло Анчелоти се появи в Торино, където участва
Коментари Харесай

Анчелоти: С удоволствие ще стана помощник на Монтела

Италианският експерт Карло Анчелоти се появи в Торино, където взе участие в раздаването на литературни награди. Доскорошният ментор на Байерн (Мюнхен) се появи на подиума, с цел да вземе наградата на журналиста Антонио Гирели за книгата " Тихият водач ". Карлето се пошегува, че даже да не бе уволнен от баварците, щеше да дойде на церемонията в Северна Италия.

" Щях да дойда тук, даже в случай че Байерн не бе освободил от служба. Очевидно обаче по този начин се получи по-добре, тъй като по този начин сигурно дойдох в точния момент ", стартира на подбив някогашният италиански национал.

" Спокойствието е моят жанр. Аз имах все спокойни учители. Моят преподавател, татко ми, Нилс Лидхолм (бел. авт. - играе под управлението на шведската легенда в Рома). В Реал Мадрид ме упрекваха, че имам прекомерно близки връзки с футболистите. В Байерн пък бе противоположното - споделяха, че не съм непосредствен с тях. Истината? Не желая да се сближавам с играчите, а с хората. Това е разнообразни ", добави Анчелоти.

" Радвам се да бъда тук и да приказвам на италиански език (бел. авт. - в Германия е упрекван, че не се оправя по никакъв начин добре с немския). Сега ме чака отмора до юни. Ще й се насладя предостатъчно. И ще виждам футбол, несъмнено. Не се изморям, избирам филми и разходки, а другояче ми е прелестно да проследявам играта извън. Започвам тази към този момент с мача на националите. На баражите ще е мъчно, само че би трябвало да признаем, че бяхме в неприятна квалификационна група. Предпочитам работата в клубния футбол. Това ще е по този начин, до момента в който не реша, че не желая да съм на " терена " всеки ден. Тогава мога да приема да стана селекционер на Италия, в случай че, несъмнено, бъда мечтан ", сподели още бронзовият медалист от Мондиале'90.

" Байерн? За 22 години в тази специалност в никакъв случай не бях имал неприятна разлъка с някой. Искам обаче, когато направя даден избор управлението да го схваща и да ме брани. Солидарността на сътрудниците ми харесва. Шампионатът? Мисля, че това може да е сезонът на Наполи, Маурицио Сари работи добре. Може би тифозите желаят да ме видят на пейката на някой роден тим, само че сега на пейките в Серия " А " не виждам свободно място - там са настоящите треньори ", продължи Карлето.

Накрая той бе запитан дали би станал асистент на Винченцо Монтела в Милан, каквато задявка потегли от устата на Самолетчето. " С наслаждение бих станал негов асистент. Може да създадем една игра за мястото, само че първо би трябвало да намерим управление, което да се съгласи на такова нещо. Ще го намерим ", отговори с усмивка Анчелоти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР