Италианският Сенат прие предложения бюджет от ръководеното от Марио Драги

...
Италианският Сенат прие предложения бюджет от ръководеното от Марио Драги
Коментари Харесай

Сенатът в Италия одобри бюджет за следващата година

Италианският Сенат одобри оферти бюджет от ръководеното от Марио Драги съдружно държавно управление. Той планува понижаване на налозите с 8 милиарда евро през идната година, с цел да се подкрепи стопанската система, съобщи Франс прес.

Бюджетът бе признат с 215 гласа " за ", 16 " срещу " и нито един въздържал се. Той би трябвало да бъде утвърден преди края на годината от Камарата на депутатите.

Общо 32 милиарда евро са отдадени на ограничения за предоставяне на подтик на стопанската система, за подкрепяне на фамилии и компании в подтекста на пандемията от ковид.

От намаляването на налозите ще се възползват най-много работещите и пенсионерите с ниски и междинни приходи, съобщи в сряда пред публицисти италианският министър председател.

Съгласно признатите правила при данъчното облагане на годишни приходи от 28 хиляди до 50 хиляди евро понижението ще е най-сериозно, като данъчната ставка при тази категория приходи към този момент няма да е 38 %, а 35 %. И назад, при приходите, които надвишават 50 хиляди евро, ставката ще бъде увеличена от 41 % на 43 %, оптималната ставка, която до момента бе прилагана единствено за приходи над 75 хиляди евро.

Пакетът от ограничения включва също по този начин освобождение на 835 хиляди работещи на свободна процедура от задължението да заплащат районния корпоративен налог.

Правителството цели също по този начин преодоляване на енергийните цени и планува да похарчи през идната година минимум 3,8 милиарда евро, с цел да подсигурява търпими сметки за семействата. През тази година за същата цел бяха отделени 4,2 милиарда евро.

" Готови сме да отпуснем спомагателни средства, в случай че цените не се стабилизират ", съобщи Марио Драги.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР