Италианският разследващ журналист Роберто Савиано е изправен пред съдебен процес

...
Италианският разследващ журналист Роберто Савиано е изправен пред съдебен процес
Коментари Харесай

Роберто Савиано на съд заради обиди към лидерите на крайната десница в Италия

Италианският проверяващ публицист Роберто Савиано е изправен пред правосъден развой за клюка поради изявление, в което упреква италианските крайнодесни водачи в липса на съчувствие към хората, които умират в морето. Това съобщи " Гардиън ".

Савиано, създател на книгата " Гомор " , за написването на която се внедрява в италианската мафия, от 2006 година се укрива , защото има закани за живота му. Той ще бъде изправен пред съда по-късно тази година за това, че е нарекъл водача на " Братята на Италия " Джорджия Мелони " копеле ", откакто тя е декларирала, че лодките на неправителствени организации, които са се пробвали да спасят бежанци, би трябвало да бъдат потопени.

В политическото телевизионно шоу Piazzapulita журналистът е помолен да разяснява гибелта на шестмесечно бебе от Гвинея след трагично корабокрушение в централната част на Средиземно море. Включвайки в забележките си водача на крайнодясната Северна лига Матео Салвини, който в качеството си на вътрешен министър вкара санкции до 50 000 евро на избавителните кораби на неправителствени организации, Савиано съобщи: " Искам единствено да кажа на Мелони и на Салвини, вие сте копелета! Как можахте? "

" Трябва да върнем мигрантите назад в техните страни и да потопим лодките, които са ги избавили " - това са съответните думи на Джорджия Мелони, които са разгневили Савиано. Тя от своя страна е завела дело за клюка против журналиста в Рим.

По думите на Савиано доста малко интелектуалци и писатели в Италия са се противопоставили на това, което той разказва като " криминализиране на неправителствените организации ".
 Италия чака от Европейски Съюз
Италия чака от Европейски Съюз " явен и съответно финансиран " проект за справяне с миграцията

Европа да прави повече за ограничение на филантропичните коридори, желае Марио Драги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР