Италианският премиер Марио Драги подаде оставка, съобщи кабинетът на президента

...
Италианският премиер Марио Драги подаде оставка, съобщи кабинетът на президента
Коментари Харесай

Марио Драги пак подаде оставка

Италианският министър председател Марио Драги подаде оставка , заяви кабинетът на президента Серджо Матарела. Драги не съумя да завоюва поддръжката на съдружните си сътрудници, макар че в Народното събрание, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

В изказването на Двореца " Куирнале " се споделя, че Матарела е приел Драги в четвъртък сутринта. " След като рапортува за вчерашната полемика и гласоподаване в Сената, (Драги) удостовери своята оставка и оставката на своето държавно управление. Президентът я взе под внимание. Правителството ще продължи да извършва отговорностите си за справяне с настоящите каузи ".

Драги сподели по-рано пред Долната камара на италианския парламент, че ще посети президента в четвъртък сутринта, с цел да подаде оставка. Изявлението му пристигна след продължителни овации от част от залата, която стана на крайници.

Драги изрази своята признателност към министрите и депутатите, като сподели: " Благодаря, даже централните банкери имат сърца ", в отпратка към скорошна смешка, която направи за централните банкери, които " имали неизползвани сърца ".
 Луиджи Ди Майо: Враговете на Марио Драги работят за Путин
Луиджи Ди Майо: Враговете на Марио Драги работят за Путин

Той разгласи Джузепе Конте за пропутински политик

Премиерът загуби поддръжката на десните партии в своята коалиция - " Форца Италия " на Силвио Берлускони и " Лига " на Матео Салвини.

Неговата оставка съвсем несъмнено ще докара до предварителни избори тази есен, което значи месеци на катаклизми за Италия . Очаква се десните партии да завоюват този избор и да вземат властта като част от коалиция с крайнодесните " Италиански братя ".

Оттеглянето на 74-годишния някогашен президент на Европейската централна банка лишава Европейски Съюз от един от най-опитните му водачи в сериозен миг , когато инфлацията пораства и войната в Украйна бушува по границите му, разяснява изданието.
 Италия още веднъж пред дългова рецесия
Италия още веднъж пред дългова рецесия

Това може да не е по силите на Марио Драги

след загуба на поддръжката на Движение " Пет звезди ". Президентът Серджо Матарела обаче не я одобри и му подреди да се яви пред Народното събрание и да приказва, с цел да реши дали актуалното държавно управление има поддръжката на болшинството.

Бившият ръководител на Европейската централна банка има задоволително поддръжка, с цел да остане на поста и, само че досега отхвърля този вид, защото първичният му мандат беше да управлява коалиция за национално единение с партии от целия политически набор.

Възпрепятствайки в допълнение напъните за превъзмогване на раздялите, партия " Лига " и нейните съдружници от " Форца Италия " обявиха, че не желаят повече да споделят властта с " Пет звезди ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР