Италианският премиер Джузепе Конте обяви, че подава оставка, като обвини

...
Италианският премиер Джузепе Конте обяви, че подава оставка, като обвини
Коментари Харесай

Джузепе Конте подаде оставка

Италианският министър председател Джузепе Конте разгласи, че подава оставка, като упрекна вицепремиера и вътрешен министър Матео Салвини за това, че е съборил ръководещата коалиция и е сложил стопанската система в заплаха поради персонална политическа полза, заяви Ройтерс.

В послание към Народното събрание, който беше призован предварително по време на лятната отмора, с цел да реши бъдещето на траялото едвам една година ръководство на настоящето държавно управление, Конте упрекна водача на партия "Лига " Салвини за това, че се стреми да капитализира растящата си известност.

"(Салвини) сподели, че преследва личните си ползи и тези на партията си ", сподели Конте пред цялостния с хора Сенат, до момента в който Салвини седеше до него с безизразно лице. "Решенията му слагат страната пред съществени опасности ", добави той.

Конте заяви, че след края на съвещанието на Сената ще съобщи в ръцете на президента Серджо Матарела формалното съобщение за оставката си. Той изрече надълбоко страдание за прекратяването на работта на кабинета, която по думите му до момента била доста плодотворна и съдействала за богатството на страната, съобщи ТАСС.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР