Италианският посланик във Великобритания обвини вчера сп. Икономист, че използва

...
Италианският посланик във Великобритания обвини вчера сп. Икономист, че използва
Коментари Харесай

Италианският посланик в Лондон критикува Икономист за карикатура на Лиз Тръс

Италианският дипломат във Англия упрекна през вчерашния ден сп. " Икономист ", че употребява " най-старите стандарти " при последната си корица. На нея е изобразена досегашната английска министър-председателка Лиз Тръс, облечена като римски центурион, с щит във формата на пица и копие - вилица с набодени спагети в ръце. Карикатурата е съпроводена с текст: " Добре пристигнали в Бриталия ", съобщи ДПА.

Посланик Иниго Ламбертини разкритикува корицата, която по негово мнение " за жалост е въодушевена от най-старите стандарти ". Писмото, адресирано до английското издание, беше оповестено в Туитър, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Макар че спагетите и пицата са най-търсената храна в света, като вторият по величина производител в Европа бихме ви предложили за идната корица да изберете за многообразие нещо от нашата авиокосмическа, биотехнологична, автомобилна или фармацевтична индустрия ", означи Ламбертини.

В публикацията си седмичникът употребява Италия като отрицателна база за съпоставяне по отношение на рецесията в английското държавно управление. Вчера Тръс подаде оставка - едвам 44 дни откакто пристигна на власт, с което стана най-кратко управлявалият английски министър председател в историята.

" Политическата неустойчивост, която преди отличаваше Италия, болести изцяло Англия ", се споделя в публикацията на " Икономист ". В нея се акцентира и " ниският напредък и подчинеността на финансовите пазари " като други съпоставения сред двете страни.

Британското списание призна, че " сравнението сред двете страни е неопределено ", като уточни по-слабото показване на Италия във връзка с темпа на напредък на продуктивността, както и по-ниският английски дълг, отбелязва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР