Италианският писател Диего Галдино обяви пред българския си издател, че

...
Италианският писател Диего Галдино обяви пред българския си издател, че
Коментари Харесай

Диего Галдино се влюби в страната ни и в хората

Италианският публицист Диего Галдино разгласи пред българския си издател, че ще написа разказ с основна героиня българка. Авторът на сантиментални истории и барист гостува у нас по покана на ИК " Кръгозор ", както ДУМА писа. Той направи турне в четири града - София, Велико Търново, Стара Загора и Пловдив. Навсякъде беше посрещнат от феновете си с огромно неспокойствие. Разговорите за любовта, хубавото кафе и Рим - съществени тематики в романите на Галдино, бяха извънредно прочувствени, научи ДУМА от Стефка Ангелова, шеф на издателството.

Изненади чакаха госта във всеки град. В София, в Книжен център " Гринуич ", той се срещна със своя остаряла позната - българка, която при пътешестване до Рим особено е отишла в кафенето, където работи Галдино, с цел да пие кафе, приготвено от него, и да получи подпис. Във Велико Търново домакините от Регионалната библиотека " П.Р. Славейков " му подариха графика с аспект от града. Преводачка на срещата в Република България " Захарий Княжески " беше певицата Мария Клинчева, една от емблемите на Старозагорската опера, живяла и работила дълго време в Италия. Тя показа, че италианците са оставяли доста хубави мемоари в живота й, само че Диего е надминал всички. В Пловдив в книжарница " Хеликон център " възхитеният публицист падна на колене в символ на признателност пред младата дизайнерка на българските му корици Габриела Стайкова и пожела отсега нататък тя да " облича " всичките му книги в Италия и по света. Там той оказа помощ и на влюбена двойка да изрази с думи любовта между тях. Непосредствено преди отпътуването си Диего подари на една младоженка новата си книга " В любовта постоянно става по този начин " с благопожелание тя и обичаният й да пазят постоянно огъня на любовта си.

" Това пътешестване е като приказка... Имал съм представяния в Полша, Германия и Испания, само че това, което ми се случва тук, е като сън с отворени очи, който не желая да свършва. България ми даде най-красивото и най-щастливото литературно прекарване. Връщам се в Италия по-силен и по-уверен като публицист. И за първи път се прибирам в Рим не тъй като ми липсва, а тъй като би трябвало... За мен България е като едно човешко създание, което ме подари с огромна топла прегръдка ", призна Диего Галдино.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР