Италианският колоездач Сони Колбрели е получил сърдечен арест и бил

...
Италианският колоездач Сони Колбрели е получил сърдечен арест и бил
Коментари Харесай

Европейският шампион в колоезденето е получил сърдечен арест след състезание

Италианският колоездач Сони Колбрели е получил сърдечен арест и бил реанимиран след първия стадий в Обиколката на Каталуня. 31-годишният играч приключи втори в откриващия ден на конкуренцията, като до последния метър се бореше с Майкъл Матюс за успеха.

 

Около час след края на стадия стана ясно, че Колбрели е изгубил схващане, а по-късно е нормализиран и откаран в болница. Едва след разкази на очевидци се разбра защо става въпрос. Отборът на италианеца Bahrain-Victorious заяви, че Колбрели е бил в схващане и е приказвал на път за болничното заведение.

 

Организаторите на надпреварата разпространиха информация в понеделник вечер, с което потвърдиха, че Колбрели е получил сърдечен арест.

 

" Около 100 метра след финалната линия Колбрели е изгубил схващане, като получава кардио-пулмонален арест. Парамедиците са пристигнали незабавно на място и са съумели да го спасят посредством сърдечен масаж и потребление на дефибрилатор ", оповестиха уредниците.

 

Бившият колоездач Джани Маркарини, който е бил на финала и е разговарял с Колбрели, заяви, че италианецът ненадейно е изгубил схващане и го е повлякъл със себе си на земята, след което е изпаднал в спазми.

 

Колбрели е европейски първенец и първенец на Италия за 2021 година, като през предишния сезон завоюва едно от най-престижните еднодневни надпревари Париж - Рубе. В началото на март италианецът се отдръпна от присъединяване в Париж - Ница поради бронхит, като Обиколката на Каталуня беше първото му съревнование след къса пауза.

 

Случаят с Колбрели припомня за сърдечния арест, който претърпя датският футболист Кристиан Ериксен по време на Евро 2020.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР