Италианските власти задържаха за 20 дни спасителния кораб за мигранти

...
Италианските власти задържаха за 20 дни спасителния кораб за мигранти
Коментари Харесай

Италия задържа за 20 дни поради нарушения кораб, спасяващ мигранти

Италианските управляващи задържаха за 20 дни избавителния транспортен съд за мигранти Ocean Viking, оповестява Агенция Франс Прес. Мярката бе наложена поради несъблюдение на наставления маршрут след спасяването на десетки край либийското крайбрежие.

Това съобщи в неделя операторът на кораба OS Mediterranee , основан във френския град от Марсилия.

" Ocean Viking е арестуван за повторно в границите на два месеца, като наказване за филантропичната му  работа, която европейските страни не съумяват да извършат в централното Средиземноморие ", написаха в X от SOS Mediterranee.
 Италия се бори с рекорден мигрантски напън
Италия се бори с рекорден мигрантски напън

Над 4000 бежанци дойдоха през уикенда на о. Лампедуза

На кораба е било подредено да се върне непосредствено в италианското пристанище Бари, откакто е поел 244 души в три избавителни интервенции. Сред тях са и  18 непридружени малолетни лица, както и четири деца под четиригодишна възраст.

Но до момента в който се насочваше към Бари, Ocean Viking получи сигнал за минимум 70 мигранти, нуждаещи се от помощ на към 28 километра от позицията си.

" Без никаква индикация, че различен транспортен съд е на път да помогне на тези хора в неволя, ние просто нямахме различен избор, легален или честен, да отговорим на този сигнал - всеки различен избор би бил нарушаване на интернационалното право ", твърди SOS Mediterranee.

В последна сметка корабът не е бил в положение да възобнови курса си към Бари. Не се споделя дали мигрантите са били избавени по-късно.
 Скок с 50% на мигрантите, пристигнали в Италия за 2023 година
Скок с 50% на мигрантите, пристигнали в Италия за 2023 година

Около 155 754 мигранти са пристигнали през последната година

На 15 ноември италианските управляващи също  подредиха корабът да бъде арестуван за 20 дни и постановиха санкция от 3300 евро , защото не е съгласувал дейностите си с управляващите.

От януари 2023 година 2678 мигранти са изчезнали, до момента в който са се опитвали да прекосят Средиземно море към Европа, съгласно Международната организация по миграция (МОМ) към Организация на обединените нации.

Припомняме, че Италия тази година означи мигранти, пристигнали по море. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР