Италианските власти предупредиха, че обмислят още по-силно затягане на карантинните

...
Италианските власти предупредиха, че обмислят още по-силно затягане на карантинните
Коментари Харесай

Жестоки наказания за италианци и французи, неспазващи карантинните

Италианските управляващи предизвестиха, че обмислят още по-силно стягане на карантинните ограничавания, наложени поради епидемията от ковид, тъй като италианците всеобщо не ги съблюдават и не си стоят по домовете, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

В Ломбардия - най-тежко засегнатата област от болестта, където са малко повече от половината от установените до през днешния ден 31 500 случаи на болестта и две трети от смъртните случаи, "40 % от хората не престават да се движат по улиците ", сподели районният здравен комисар Джулио Галера пред публичната телевизия РАИ. Тези данни са предоставени от телефонните мобилни оператори, които са засекли придвижванията на клиентите си. Галера отхвърли обвиняванията, че това е нарушаване на персонални данни, тъй като събраната информация не е поименна, а анонимна.

Заради ковид над Италия понижиха излъчванията на азотен диоксид

Миналата седмица бе публикуван народен декрет, който разрешава на хората да излизат от домовете си единствено с цел да отидат на работа, да си купят храна, медикаменти или други неща от първа нужда, както и с цел да разходят кучетата си или да си създадат някакви физически извършения на безвредно намерено място. Вътрешното министерство заяви, че за седмицата от 11 до 17 март при улични инспекции са били спрени над 1 милион души и на 45 000 извършители са били предявени обвинявания или са наложени санкции.

На конференция в Милано губернаторът на Ломбардия Атилио Фонтана предизвести: "При всяко излизане от къщи ти излагаш на риск от болест с КОВИД-19 себе си и другите към тебе ".

Министърът на спорта Винченцо Спадафора сподели, че държавното управление разисква спомагателни ограничения, като възбрана на джогинга, тъй като "твърде доста хора безусловно подценяват рисковете ".

Лекар от Италия: Паниката е по-опасна от самия вирус

В Ломбардия лечебните заведения и медиците са подложени на голямо напрежение заради броя на заболелите и многото тежки случаи, завършващи със гибел. Френските управляващи също се оплакаха, че не всички парижани съблюдават оповестените ограничения да си стоят у дома като защитна мярка против вируса. Парижката полиция заяви през днешния ден, че е проверила над 10 000 души по улиците след въвеждането на строгите ограничавания върху придвижването от среднощ и е глобила единствено до сутринта 522-ма извършители. Повечето от тях са излезли без уважителна причина, а някои са държали отворени магазини за несъществени артикули. При излизане на открито всеки би трябвало да носи авансово саморъчно написана или подписана декларация за задачата на излизането си.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР