Италианските власти арестуваха 28-годишния българин Даниел Данов по обвинение за

...
Италианските власти арестуваха 28-годишния българин Даниел Данов по обвинение за
Коментари Харесай

Арестуваха българин за бруталното убийство на Графа Джанети в Италия

Италианските управляващи арестуваха 28-годишния българин Даниел Данов по обвиняване за убийството на 54-годишния Алберто Джанети, това заяви в. Монитор, цитирайки тв каналът “Италия Уно ".

Известният с прякора Графа Джанети беше признат в болница в доста тежко положение преди месец в Колеферо, а по-късно и в Рим. Той умря тези дни след едномесечни страдания. Точно в дните преди погребението му на 10 януари беше оголен и евентуалният палач. Карабинерите от Колеферо арестуваха българина, който няма непрекъснато местопребиваване в Италия и има прецеденти в правосъдното си минало. Той е упрекнат с изключение на за убийството на италианеца, и за грабеж.

Според управляващите раняването на Джанети станало предишния месец до площад “Микеланджело " в центъра на Колеферо, до Рим. Джанети бил открит в локва кръв, с голям брой рани по главата си и без документи. За да го разпознават, управляващите трябвало да прибегнат до снемането на пръстовите му отпечатъци.

Междувременно Джанети изпаднал в кома. Благодарение на показанията на доста очевидци, както и на записите на близките видеокамери, карабинерите съумели да схванат по какъв начин се е случило всичко. Според тях българинът се скарал с италианеца в игрална зала, след което го причакал извън. После го последвал, заудрял го с юмруци и ритници, отмъкнал портфейла му и избягал. В близкия пощенски пункт изтеглил 30 евро с картата на жертвата. Едва преди няколко дни карабинерите съумели да доближат до българина, който сменял непрестанно квартирите си, и го разпитали в наличието на юрист. След няколкочасовия разпит, на който той си признал за закононарушението, и след събраните доказателства, била доказана хипотезата на следователите, че той е причинителят. Българинът е задържан по обвиняване с изключение на за грабеж, и за ликвидиране, защото в това време италианецът умрял в болничното заведение. На погребението на Джанети в Колеферо участва и кметът на града Пиерлуиджи Сана. Българинът се намира в пандиза на Велетри.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР