Италианските лекари и медицински сестри, които бяха временно отстранени заради

...
Италианските лекари и медицински сестри, които бяха временно отстранени заради
Коментари Харесай

Италия: Неваксинираните здравни специалисти се връщат на работа

Италианските лекари и медицински сестри, които бяха краткотрайно отстранени поради отхвърли да се имунизират против КОВИД-19, ще се върнат на работа от на следващия ден, разгласи през вчерашния ден италианският министър председател Джорджа Мелони, представена от Франс прес.

През 2021 година Италия стана първата европейска страна, която задължи всички експерти по здравни грижи от държавния и частния бранш да се имунизират под угрозата от пренасяне на други длъжности или неплатено краткотрайно премахване.

Разпоредбите трябваше да отпаднат през декември, само че това ще се случи още на 1 ноември заради " дефицит на медицински и хигиеничен личен състав ", изясни министърът на опазването на здравето Орацио Скилачи.

В началото на 2020 година италианският полуостров беше ударен с цялостна мощ от ковид и записва едни от най-тежките загуби на човешки живот след гибелта на 180 000 души.

По думите на Скилачи, сега въздействието на вируса върху лечебните заведения е лимитирано.

Според Мелони отпадането на наредбите, които десноцентристите подлагаха на критика и това им донесе гласовете на лекарите антиваксъри, ще разреши на 4000 здравни експерти да се върнат на работа.

Правителството на Мелони, което е и най-дясно насоченото от Втората международна война насам, пое ангажимент преди седмица да анулира ограничаващите ограничения, наложени от предшественика ѝ Марио Драги, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР