Италианските карабинери арестуваха жената, която е наричана кръстницата“ на мафията,

...
Италианските карабинери арестуваха жената, която е наричана кръстницата“ на мафията,
Коментари Харесай

Задържаха „кръстницата“ на мафията в Сицилия, ръководила е силни мъже на върха на мафиотската пирамида

Италианските карабинери арестуваха дамата, която е наричана „ кръстницата “ на мафията, заяви „ Ла Стампа “, базирайки се на информация на полицията. Мария Анджела Ди Трапани е измежду общо 25 арестувани лица в огромна антимафиотска интервенция, извършена в Палермо в ранните часове на днешния ден, показаха от службите.
„ Кръстницата “ на мафията е брачна половинка на Салвино Мадониа. Арестуваната италианка е ръководела структури на „ Коза Ностра “. Италианските медии напомнят, че не е извънредно дамите да изземат функционалностите на съпрузите си, които са задържани и излежават присъди в пандиза.

Задържаните лица са били част от мафиотските кланове „ Резутана “ и „ Сан Лоренцо “. Те са упрекнати в изнудване и връзки с мафията. Мария Ди Трапани е поела управителна функционалност в сицилианската мафия след разбъркването по високите етажи в резултат на ареста на Тото Риина. „ Босът на босовете “ умря през предишния месец на 87-годишна възраст.

Съпругът на „ кръстницата “ на мафията излежава доживотна присъда поради ликвидиране на предприемач през 1991 година. Мария Ди Трапани към този момент прекара седем години в пандиза по обвинявания, че е изпълнявала заповеди на брачна половинка си и поръчки, свързани с проведената престъпност.

След излизането си от пандиза през 2015 година, тя неотложно се върна в „ Коза Ностра “ и пое решителна роля, показаха от италианската прокуратура. Арестуваните босове на сицилианската мафия са се доверили на Ди Трапани да ръководи кланове, стоящи на върха на мафиотската пирамида.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР