Италианските грандове Аталанта и не успяха да се победят след

...
Италианските грандове Аталанта и не успяха да се победят след
Коментари Харесай

Аталанта спря победната серия на Интер, Ханданович герой за "нерадзурите"

Италианските грандове Аталанта и не съумяха да се победят след тъждество 0:0 на стадион " Гевис " в Бергамо в дербито от 22-ия кръг на Серия А. Двата отбора си спретнаха атрактивно нулево реми, в което и Аталанта, и Интер имаха безчет шансове да отбележат голове.
Домакинът обаче сътвори повече и по-чисти голови положения, само че стражът на Интер Самир Ханданович направи извънреден мач, в който не даде на топката да мине зад тила му. За " нерадзурите " най-сериозни пропуски направи Един Джеко, а в края на мача Марсело Брозович изпусна от чиста позиция.
Аталанта прекъсна серия от 8 следващи победи на Интер в Серия А. " Нерадзурите " остават водач в шампионата с 50 точки - с две повече от Милан, който на следващия ден семейства на Специя и ще може най-малко краткотрайно да се изкачи на първото място. Аталанта е четвърти с 42 пункта.
РАЗВОЙ НА МАЧА:

В 16-ата минута Един Джеко засече центриране в наказателното поле, а ударът му профуча рисково покрай вратата, само че в навън. Десетина минути по-късно Алексис Санчес бе изведен на стрелкова позиция в пеналтерията и нанесе мощен удар, само че стражът на Аталанта Мусо блесна с отлична интервенция.
В края на първата част Марио Пашалич се сгромоляса на тревата в наказателното поле на Интер, само че съдията не почете претенциите му за дузпа. В началото на второто полувреме се откри страховит късмет за гол пред Матео Песина от Аталанта, само че Ханданович се намеси.
В 71-ата минута пристигна страховит късмет за гол за Интер. Центриране към далечната греда бе свалено с глава от Дензъл Дъмфрис, който насочи топката към Един Джеко, само че нападателят на Интер не съумя да нанесе добър удар с глава от непосредствена непосредственост до вратата и стреля в навън.
Десет минути по-късно Луис Муриел още веднъж тества рефлексите на Самир Ханданович, само че стражът не хладнокръвен. В 87-ата минута Марио Пашалич открадна топката от неприятелски състезател и се насочи към вратата на Интер, като насочи два удара, само че и двата бяха избавени от Ханданович.
В 89-ата минута Николо Барела направи великолепен извеждащ пас за Марсело Брозович, който се озова самичък против вратаря Мусо. Той насочи удара си към близкия ъгъл, само че топката се удари в гредата от външната ѝ страна.
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Аталанта: Мусо, Джимшити, Демирал, Паломино, Пецела, Де Роон, Куупмайерс, Фройлер, Пашалич, Песина, Муриел
Интер: Ханданович, Д`Амброзио, Бастони, Шкриниар, Дармиан, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Санчес, Джеко
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Шампионът на Италия Интер лети решително към купата в Серия А, откакто завоюва последните си осем мача в шампионата. Сега обаче на пътя на " нерадзурите " е един от най-коравите противници - Аталанта, който е в топ 4 и няма желание да излиза от там.
Шампионите се радват и на интервал без съвсем никакви кадрови проблеми - отсъстват единствено Кордас и Сатриано. При Аталанта Госенс и Сапата са навън, до момента в който четирима играчи са под въпрос - Пиколи, Спортиело, Толой и Мееле.
Интер има единствено две победи в последните си осем мача против Аталанта, като доминират равенствата. Бергамаските, които се хвалят с резултатна офанзива, пък бележат мъчно голове във вратата на " нерадзурите ".
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР