Италиански хирурзи извади 70-килограмов тумор от корема на млада жена

...
Италиански хирурзи извади 70-килограмов тумор от корема на млада жена
Коментари Харесай

Извадиха 70 кг тумор от корема на италианка, повече от теглото й

Италиански хирурзи извади 70-килограмов израстък от корема на млада жена в болничното заведение „ Молинете ” в Торино. Той тежал повече от самата пациентка, заяви в. ”Месаджеро ”.
Когато лекарите отстранили туморната маса, не можели да повярват, че тя е по-тежка от самата жена. Туморът бил в яйчника, само че тя самата не предполагала за съществуването му, нито пък се усъмнила от къде може да идват недоволствата й в последно време. Жената отишла в „ Бърза помощ ” поради дихателни проблеми. Те били толкоз съществени, че се наложила незабавна интервенция на реаниматори.
На процедура туморът от яйчника се увеличен толкоз доста, че обхванал цялото пространство на корема, притискал диафрагмата и белите дробове, които не можели повече да се уголемяват.
Затова и дамата рискувала да почине от задушаване. Когато лекарите приели дамата в болничното заведение и я сложили на апаратно дишане, си дали сметка посредством компютърна томография, че става въпрос за гигантска киста – огромна колкото един човек. Кистата била дренирана от екипа на лекар Ецио Фалето – били извадени 52 кг. течност. Така бил понижен размерът на кистата, с помощта на което през идващите дни станало допустимо отстраняването на самия израстък.
Лекарите се удивили по какъв начин е допустимо пациентката да не се е разтревожила преди този момент от увеличението на тежестта си. Според тях туморното образувание на дамата произлизало от епителните кафези на яйчника, които почнали да се развъждат по неконтролиран метод, изпускайки и желатинообразна течност. Въпреки че туморът не бил недоброкачествен, той можело да се окаже гибелен поради големите размери. По този метод огромната маса притискала жизненоважни органи като белите дробове, пречейки им да действат. Освен това натискът върху вените можело да докара до образуването на тромби и белодробна емболия с съдбовен излаз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР