Италианската полиция е арестувала трима палестинци, базирани в Централна Италия,

...
Италианската полиция е арестувала трима палестинци, базирани в Централна Италия,
Коментари Харесай

Полицията в Италия арестува трима палестинци по обвинения в тероризъм

Италианската полиция е арестувала трима палестинци, основани в Централна Италия, които съгласно тях са възнамерявали офанзиви в неуточнена страна, се споделя в изказване на полицията в понеделник.

Тримата мъже, живеещи в Акуила, на към 120 км североизточно от Рим, са основали клетка, обвързвана с Бригадите на мъчениците от Ал-Акса, се споделя в известието.

Бригадите на мъчениците от Ал-Акса е въоръжена група, която е обвързвана с придвижването Фатах на палестинския президент Махмуд Абас и се смята за терористична група от Израел, Европейския съюз и Съединените щати.

Полицията заяви, че тримата палестинци са били упрекнати в незаконен скрит план за терористични цели или подрив на демократичния ред, което планува затвор до 15 години.

„ Заподозрените са взели участие в прозелитизъм и агитация и са възнамерявали офанзиви, в това число самоубийствени офанзиви, против цивилни и военни цели на непозната територия “, оповестяват чиновниците на реда.

Единият от тримата мъже е търсен от Израел, който е във война с палестинската въоръжена формация Хамас в линията Газа, и италиански съд преглежда искане за екстрадиция за него, се прибавя в изказването.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР