Италианската полиция арестува в Централна Италия трима палестинци, които според

...
Италианската полиция арестува в Централна Италия трима палестинци, които според
Коментари Харесай

Италианската полиция задържа трима палестинци по обвинения в тероризъм

Италианската полиция арестува в Централна Италия трима палестинци, които съгласно управляващите са възнамерявали да правят набези в неуточнена към този миг страна, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на полицията.

В него се споделя, че тримата мъже, живеещи в Акуила, на към 120 километра североизточно от Рим, са основали клетка, обвързвана с " Бригадите на мъчениците от Ал Акса " - въоръжена формация, обвързвана с придвижването " Фатах " на палестинския президент Махмуд Абас, считана за терористична група от Израел, Европейския съюз и Съединени американски щати. 

Полицията заяви, че на тримата палестинци са повдигнати обвинявания в незаконен скрит план за тероризъм или подривна активност против демократичния ред, за което италианското законодателство планува до 15 години затвор.

" Заподозрените са се занимавали с прозелитизъм и агитация... и са възнамерявали набези, в това число самоубийствени атентати, против цивилен и военни цели на непозната територия ", съобщи полицията. 

Един от тримата мъже е търсен от Израел, който е във война с палестинската въоръжена формация " Хамас " в линията Газа, и италиански съд преглежда искане за изгонването му, се споделя в текста.

В настрана изказване министърът на вътрешните работи Матео Пиантедози приветства ареста на " трима рискови терористи " и съобщи, че Италия постоянно е нащрек против екстремизма и радикализацията.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР