Италианската модна къща официално откри Седмицата на модата в Милано,

...
Италианската модна къща официално откри Седмицата на модата в Милано,
Коментари Харесай

Прозрачно и бляскаво: Fendi даде старт на Седмицата на модата в Милано

Италианската фешън къща публично откри Седмицата на модата в Милано, с цел да показа сбирката си за есен/зима 2022 и го направи тъкмо по този начин, както всички биха очаквали – красиво, стилно и блестящо. „ Това са облекла, предопределени за всеки миг от живота на една жена, на всяко едно потомство. И всичко стартира с Делфина “, споделя креативният шеф на – Ким Джоунс. Когато един ден вижда Делфина Делетрез, която е дизайнер на бижута и е четвърто потомство от рода Фенди, облечена с блуза, взета назаем от майка й Силвия Вентурини, той взема решение, че точно това ще бъде неговата насочна точка за идната му сбирка. Във Fendi Джоунс е фокусиран върху фамилията. Работейки един до друг със Силвия и нейната щерка Делфина, той следи метода, по който дамите Fendi се обличат, пазарят и взимат назаем една от друга, а какво по-голямо ентусиазъм от извора.
               

Джоунс, както всички наследяващи креативна позиция в огромните фешън къщи, се стреми да резервира наследството и ДНК-то на Fendi и да го интерпретира по нов и съответен за новото време метод. Този път той разравя архивите от 1986-а и 2000-а, с цел да покаже за следващ път по какъв начин могат да се преплитат предишното и сегашното. И тази сбирка е извънредно женствена, елегантна и транспарантна. Просто тъй като транспарантните материи минават през огромна чест от моделите и виждаме по какъв начин роклите от гальовен тюл могат да се комбинират с кашмир, вълна и кожа. Вдъхновението за тях идва от ревюто на марката през 2000 година.
               

„ Нещо, което постоянно си припомнях, даже когато бях в колежа “, споделя. „ Колекция, която въплъщава това, което Лагерфелд, с типична си грациозност, би нарекъл „ непоносимата лекост на битието “: леки, транспарантни, ефирни дрехи, които от време на време наслояваше и изглеждаха като съвременно изкуство “, пък добавя стилният критик Андерс Кристиан Мадсен от Vogue. Цялата тази ефирност Джоунс смесва с щампите, употребявани от през 1986-а, а миксът на материите и контрастът сред тях – меки и твърди, плътни и транспарантни, изяснява с това, че в последна сметка дамите могат да бъдат доста меки и нежни, само че и задоволително твърди и мощни.
               

Разбира се, няма по какъв начин да не обърнем внимание на чантите, а с цел да отпразнува 25-ата годишнина на своята именита чанта Baguette, Fendi ни я демонстрират в три нови тълкования. Те са част от към плана им Hand-in-Hand, който разпорежда на занаятчии от цяла Италия да интерпретират Baguette, по тази причина в този момент ни демонстрират една от кашмир, една от кожа и една от норка. „ Когато за първи път пристигнах във Fendi, познавах чантите доста по-добре от облеклата “, споделя Джоунс. А в това отношение той има опция да работи със самата Силвия Вентурини, която оглавява отдела за аксесоари.
               

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР