Италианската футболна федерация (FIGC) заплаши с изключване от националните първенства

...
Италианската футболна федерация (FIGC) заплаши с изключване от националните първенства
Коментари Харесай

Италианската футболна федерация сипе заплахи към местните клубове

Италианската футболна федерация (FIGC) заплаши с изключване от националните шампионати всеки клуб от страната, който реши да взе участие в нерегламентиран от ФИФА или УЕФА шампионат.

Решението на управата на централата идва, откакто локалните грандове Ювентус, Милан и Интер бяха измежду 12-и учредители на самостоятелна европейска Суперлига, концепцията за която се разпадна единствено за няколко дни поради остра обществена опозиция.

"Всеки, който обмисля да взе участие в съревнование, което не е под егидата на УЕФА, ФИФА и Италианската футболна федерация, ще загуби участието си ", съобщи президентът на FIGC Габриеле Гравина.

Говорител за футболната централа на страната посочи, че при такова събитие на всеки клуб ще бъде неразрешено да взе участие в националния шампионат.

Затова Изпълкомът на FIGC от идващия сезон ще вкара ново предписание, в което се споделя, че лицензираните за присъединяване в италианските шампионати тимове нямат право на присъединяване в частни, нерегламентирани надпревари, като в противоположен случай те ще бъдат осъдени. Правилото ще се ползва също по този начин и за другарски мачове и шампионати.

"Това предписание ще бъде наложително за приемането на лиценз. Ако до крайната дата за подаване на поръчки за присъединяване в националните шампионати на 21 юни, някой реши да се включи в друга частна лига, то той няма да взе участие в италианското състезание. На този стадий нямам информация кой остава и кой се отхвърля от Суперлигата ", коза още Гравина.

Интер публично разгласи, че "вече не е част от плана Суперлига ", до момента в който от Ювентус и Милан към момента не са дали окончателното си мнение по въпроса, макар че управленията на двата клуба разясниха, че на този стадий концепцията е по-скоро неосъществима след множеството рецензии.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР