Италианската аристокрация от 14 век обичала да играе игра с

...
Италианската аристокрация от 14 век обичала да играе игра с
Коментари Харесай

Карти Таро на Кроули

Италианската аристокрация от 14 век обичала да играе игра с карти, наречена тарочи. Те употребявали най-старата известна колода, наречена Висконти-Сфорца.

Няколко века по-късно се появява тесте с 22 огромни аркани и 52 дребни, представляващи четирите детайла – земя, вода, огън и въздух.

През годините се появяват голям брой разнообразни по тип карти Таро. Под разнообразни по тип имаме поради метода, по който са изобразявани арканите. Днес постоянно се срещат Таро на Уайт, Таро на Дюрер и карти Таро на Кроули.

В началото на 20 век лейди Харис, студентка на Кроули, предлага нов дизайн на картите Таро, учреден на Книгата на Закона. Тя пресъздава разнообразни подиуми върху огромните и дребните аркани.

В тях се усеща въздействието на Рудолф Щайнер и неговата идея за проективната геометрия. В изрисуването им са употребявани разнообразни линии, мрежи, дъги, сводове, ъгли и други, комбинирани по забавен и неповторим метод.

Според разнообразни създатели уникалността на тези карти се крие в това, че към основаването им е подходено като към произведение на изкуството.

Рисунките са натоварени с разнообразни знаци и могат да бъдат открити препратки към кабала, астрологията, алхимията, нумерологията, магията и упоменатата нагоре Книга на Закона.

Завършени са през 1943 година и са оповестени скоро по-късно в книгата на Кроули Книгата на Тот.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР