Италианецът Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство

...
Италианецът Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство
Коментари Харесай

Синер пречупи Алкарас и чака Джокович

Италианецът Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Англия по тенис. Поставеният под номер 10 Синер победи петия в схемата Карлос Алкарас (Испания) с 6:1, 6:4, 6:7(8), 6:3 за 3:35 часа.

20-годишният италианец, който предходната година отпадна в първия кръг на шампионата от Големия шлем в Лондон, игра на много високо равнище.

Синер взе без проблеми първите две елементи. Алкарас избави два мачбола в тайбрека на втория сет, само че в четвъртата част Синер взе подаването на испанеца за 3:1 и затвори дуела с шестия си мачбол.

"Карлос е доста сложен противник и доста прелестен човек, тъй че за мен постоянно е голямо наслаждение да играя против него. Днес имаше толкоз доста аудитория и е специфичен ден през днешния ден - 100-годишнина на Централния корт. Това е просто необикновено ", сподели италианецът след успеха.

Преди този шампионат Яник Синер нямаше извоюван мач на трева в кариерата си. Италианецът записа 35 печеливши удара и 41 непредизвикани неточности, а Алкарас 33 печеливши удара и 39 неточности.

На четвъртфиналите Синер ще играе с спечелилия от мача сред номер 1 и шесткратен първенец Новак Джокович (Сърбия) и участващия с "уайлд кард " Тим ван Райтховен (Нидерландия).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР